Cara Nak Buat Kerabu Maggi Thai
RESEPI KERABU MAGGI THAI YANG SEDAP. Cara-cara memasak kerabu maggi thai.
Resepi Kerabu Maggi Ala Thai Yang Kaw Kaw Siap Sepantas 5 Minit
Janji ada bahan kerabu maggi dah boleh dah mula cara buat kerabu maggi.
. 1 Hiriskan bawang besar daun ketumbar cili api dan potong kecil tomato. 2 Panaskan air untuk merebus bahan lauk dan mee segera. 3 bungkus Maggie ThaiSiam dalam gambar 1 biji buah tomato-hiris.
2 bungkus maggi serda. Kalau dapat Kerabu Mangga dimakan pula dengan nasi fuh rasa nya sangat sedap. Begitu juga dengan bahan sayur.
Jika nak buat kerabu maggi boleh ambil 2-3 sudu dan terus gaul. Pedas tu ikut selera masing2 nak pedas kau lambakkan cili. Hiris halus dan sagat.
Nak tambah ayam sotong. Bolehlah buat untuk makan malam nanti kerabu maggi thai ni. Cara Masak Sup Ayam Ala Thai.
Kali ni Che Nom nak masak menu yang sempoimenu yang tak perlu susah-susah nak masak lama dan mesra orang bujang gitu iaitukerabu maggi. Nak buat kerabu maggi memang senang. Tapi untuk Malay version ni kita.
12 labu bawang besar- Cik Wan. Kemudian celur bahan-bahan lauk dan hiris kecil. Selalunya kita masak maggi style.
Kemudian masukkan udang sotong yang telah dibersihkan dan dihiris. Teringin nak pergi Thailand dan makan di sana. Udang sotong di rebus dahulu.
Masukkan sekali crab stick yang telah dipotong. Panaskan air sehingga mendidih. Dalam bekas besar masukkan rencah mi segera siam bersama dengan jus limau kasturi dan air gula.
So kalau nak tambah seafood banyak2silakan ya. Bahan-bahan yang dipotong halus. Rebuskan mee dalam air mendidih selama 3 minit.
Bahan-bahan mesti lengkap dan mencukupi. Sotong dipotong sosej dihiris nipis-nipis crab stik dihiris nipis-nipis. Air untuk merebus secukupnya.
6 biji cili padi - hijau dan merah boleh tambah jika suka pedas. Ditambah pula dengan rasa masam-masam buah mangga yang. Bukan itu sahaja nak ratah macam tu sahaja pun boleh tau.
Kalau ikutkan nak buat kerabu maggi ala Thai memang banyak sedikit bahan-bahan yang diperlukan untuk hasilkan rasa yang super sedap. Cara buat kerabu Maggi Thai Ori. Udang waimah daging pun boleh tapi che mat cuma ada udang maka kita guna udang.
Memang sangat sedap lagi-lagi bila tergigit udang kering dan kacang goreng yang ada dalam kerabu mangga ini. Jangan risau bahan-bahan yang. Tetapi nak mendapat rasa yang enak tu sedikit susah.
Mula-mula buka plastik mee segera dan asingkan serbuk perasa dan mee. Kalau suka masam boleh letak perahan limau nipis lelebih pun di syorkan. Dikatakan makan di sana semua menarik dan paling penting sedap.
1Celur mi segera hingga lembut. Apa kata cuba Kerabu Maggi Seafood Thai ini mudah. 15-20 ekor udang - buang kulit.
Resepi Kerabu Maggi Thai Viral Paling Mudah Sedap Pedas Sampai Berasap Telinga
Resepi Kerabu Maggi Ala Thai Yang Kaw Kaw Siap Sepantas 5 Minit
Comments
Post a Comment